Çinlilər yumurtanın saxtasını elə hazılayıblar ki, yeyənlər onun həqiqi olmadığını anlamaqda çətinlik çəkir.
Unikal.org bildirir ki, yumurtalar tamamilə kimyəvi maddələrdən hazırlanıb.
Qabığında kalsium, içində isə sodium aljinat, jelatin və rəng maddəsi istifadə olunur
İlk olaraq Çində istehsal edilən saxta yumurta sonradan başqa ölkələrə də siraət edib. Ən son malayziyada istehsal mərkəzi yaradılıb.
Bəzi ölkələr xalqı maarifləndirmək üçün yumurtanın saxtası ilə gerçəyini ayırd etməninin yollarını anladan videoroliklər yayımlamağa başlayıb.
Sındırılan zaman ağı sarısına qarışırsa, yumurtanın saxta olma ehtimalı böyükdür.
Saxta yumurtalarının qabığı normaldan daha parlaq olur və sərt olur. Silkələyən zaman içi tərpənir.
Həkimlər saxta yumurtanın karaciyər, beyin və sinir sistemində problemlərə səbəb olduğunu deyirlər.