Serotonin həm əhval, həm də iştah mübadiləsində mühüm rol oynayır. Onun çatışmazlığı yuxusuzluq, yemək pozğunluğu, depressiya, miqren və hətta piylənməyə səbəb olur. İdman etmək, günəş işığından yararlanmaq, stressdən qaçmaq, balanslı və adekvat qidalanma serotonin(xoşbəxtlik) hormonunu artırır.

"Unikal" yediyimiz zaman xoşbəxtlik verən həmin  qidaları təqdim edir:

1. Qırmızı bibər
2. Sarımsaq
3. Göbələk
4. Tünd şokolad
5. Qəhvə
6. Kinoa
7. Balqabaq toxumu
8.  Amaranth
9.  Paxla
10. Dondurma
11.  Ispanaq
12.  Yumurta
13. Kefir
14. Portağal
15. Sarı kök
16. Üzüm
17. Banan
18. Balıq
19. Süd
20. Çiyələk
21. Qoz
22. Günəbaxan tumu
23. Yaşıl noxud
24. Pendir
25. Əncir qurusu

Zərifə Nağıyeva