Gül kələmin tərkibində insan orqanizmi üçün zəruri olan vitaminlərin və mikroelementlərin, demək olar ki, hamısı var.
Gül kələm orqanizm tərəfindən tamamilə həzm edildiyinə görə, insan bu tərəvəzdən bütün vitamin və mineral kompleksini alır. Gül kələm maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır, immun, həzm və ürək-damar sisteminin işini normallaşdırır, əsəbləri möhkəmləndirir. O, həm yaşlılar, həm də uşaqlar üçün faydalıdır.
Cəmi 50 qram gül kələmin tərkibində C vitaminin gündəlik norması var. Onun tərkibində A və B vitaminləri, həmçinin kalsium, fosfor, dəmir, maqnezium və alma turşusu da mövcuddur. Kalorilik dərəcəsi aşağı olan gül kələmin tərkibindəki tartron turşusu piy ayrılmasına mane olur.
Tebib.az