Qida rasionundan qırmızı ətin çıxarılması mədə xərçəngi riskini azaldır.
Unikal.org xəbər verir ki, Lids Universitetinin (Böyük Britaniya) bir qrup mütəxəssisi bu qənaətə gəlib.
Alimlər 17 il ərzində 32 min nəfərin qidalanması və sağlamlıq vəziyyəti üzərində müşahidə aparıb. Məlum olub ki, onlardan 335 nəfərində qalın bağırsağın xərçəngi, 119 nəfərdə düz bağırsağın xərçəngi aşkar olunub.
Eyni zamanda, müşahidələr göstərib ki, quş və balıq ətinə üstünlük verən və ya ümumiyyətlə, heyvan mənşəli qidadan imtina edən şəxslərdə mədə-bağırsaq xərçənginin yaranma riski 35 faiz azalır.