Araşdırmalara görə, yeməklərə əlavə etdiyimiz süfrə duzu mikroplastiklərlə dolu ola bilər. Mikroplastiklər xərçəng, ürək xəstəlikləri və demans, həmçinin sonsuzluq problemlərinin inkişafı ilə əlaqələndirilir. 

"Unikal" xəbər verir ki, İndoneziyanın Andalas Universitetinin tədqiqatçıları 21 marka süfrə duzunu araşdırıb.

Mütəxəssislər duzda hər kiloqramda 33-ə qədər hissəcik aşkar edib. Bu o deməkdir ki, insanlar yalnız duzdan istifadə etməklə ildə mindən çox mikroplastik istehlak edirlər.

Alimlər tərəfindən tövsiyə edilən süfrə duzu istehlakı gündə təxminən yeddi qramdır.

Mikroplastiklər uzunluğu beş millimetrdən az olan kiçik plastik parçalardır. Onların əksəriyyəti yavaş-yavaş xarab olan butulkalar və qida qablaşdırmaları kimi birdəfəlik plastiklərdən gəlir.

Araşdırmalar göstərir ki, mikroplastiklərə hər yerdə, hətta Everest dağının zirvəsində qarda belə rast gəlinir.