Ürək-damar xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlar daha çox yağlı balıq yeməkdən faydalana bilərlər.

"Unikal" xəbər verir  ki, bu barədə Karolinska İnstitutunun alimlərinin apardığı və “Circulation” jurnalında dərc olunmuş yeni araşdırmada deyilir. 

Bildirilir ki, somon, skumbriya, siyənək və sardina kimi yağlı balıqlarda omeqa-3 yağ turşuları eikosapentaenoik (EPA) və dokosaheksaenoik turşusu (DHA) var. Bu yağ turşuları bir çox bədən funksiyaları üçün vacibdir. Çoxsaylı araşdırmalar göstərib ki, hər kəs üçün omeqa-3 olan qidaları yemək vacibdir.

Böyük bir beynəlxalq araşdırma, bunun xüsusilə ürək-damar xəstəliyi olan insanlar üçün vacib olduğunu göstərib.  Tədqiqat bütün dünyada 100-dən çox tədqiqatçı və ekspertdən ibarət olan "Fatty Acid and Outcomes Research Consortium" (FORCE) tərəfindən aparılıb. Tədqiqata 10 fərqli ölkədə aparılan 15 araşdırmanın məlumatları daxil edilib.