Müntəzəm olaraq qəhvə istehlakı orqanizmin yaşa bağlı zəifləmə riskini azaldır.

"Unikal" xəbər verir ki, Amsterdam Xalq Sağlamlığı İnstitutunun alimləri belə nəticəyə gəliblər. 

Aparılan işlər çərçivəsində mütəxəssislər 55 yaşdan yuxarı 1160-dan çox şəxsin səhhətinin monitorinqini aparıblar. Onlar qocalmanın beş əlamətinə diqqət yetiriblər: istəmədən arıqlamaq, əzələ gücünün itirilməsi, xroniki yorğunluq, yavaş yeriş və fiziki aktivliyin azalması.

Təhlil göstərir ki, gündə dörd və ya daha çox stəkan qəhvə içənlərdə, içkini nadir hallarda istehlak edən və ya onu pəhrizindən tamamilə çıxaran iştirakçılara nisbətən yaşla bağlı arzuolunmaz dəyişikliklərin inkişaf etmə ehtimalı əhəmiyyətli dərəcədə azdır.

Alimlər qəhvənin qoruyucu təsirini onun tərkibindəki polifenolların və digər antioksidanların yüksək olması ilə əlaqələndirirlər ki, bu da iltihabı və oksidləşdirici stressi, yaşlanmanı sürətləndirən prosesləri azaldır. Kofein, öz növbəsində, maddələr mübadiləsini, əzələ kütləsini və enerji səviyyələrini qorumağa kömək edir.

Tədqiqatçılar xatırladıblar ki, optimal effekt orta istehlakla əldə edilir. Gündə üç-beş fincan qəhvə içmək kifayətdir ki, bu da təxminən 400 mq kofeinə uyğundur. Bədənin fərdi xüsusiyyətlərini və mümkün əks göstərişləri nəzərə almaq vacibdir.