Demək olar ki, hər kəs bir çox qidaları istehlak edilmədikdə dondurur və sonra istehlak etmək üçün saxlayır. Yayda yetişdirilən bir çox tərəvəz və meyvələr, qışda rahat istifadə üçün dondurucuda saxlanılır.
"Unikal" xəbər verir ki, lakin hər bir qidanı dondurucuda saxlamaq düzgün seçim deyil. Bəzi qidalar, xüsusən də dondurulmuş halda sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.
Mütəxəssislər dondurulduğunda müxtəlif sağlamlıq riskləri yarada biləcək qidaları sadalayıb və bu qidaları heç vaxt dondurmamaq barədə xəbərdarlıq ediblər. Dondurulmaması lazım olan qidaları təqdim edirik:
1-Kahı
2- Pomidor
3- Kartof
4- Yumurta
5- Yağlı qidalar
6- Mayonez
9- Qızardılmış yeməklər.